NİETZSCHE AĞLADIĞINDA KİTAP TANITIMI
Psikanalizin kurucularından olan Breuer mi dersin? Varoluşçuluk akımını benimsemiş Nietzsche mi? Yoksa bilinçaltı dendiğinde aklımıza ilk gelen Freud mu? Bu kitapta ne ararsan var.
Breuer’in aile yaşantısı çalkantılıdır. Hastası olan ve onu tedavi ettiği yöntemle tıp dünyasında büyük yankı yapan Bertha ile ilişkisini kesmek zorunda kalmıştır. Peki neden? 5 çocuk sahibi olan Breuer kendi istekleri ve toplum karşısında sıkışıp kalmıştır. Bunu yaşamak ya da kendi kafasında oluşturduğu şeyleri yaşamak? Hangi tarafı seçecek?
Breuer Nietzche’ye yardım edecekken işler tersine mi dönecek yoksa kimse bu işten kârlı çıkamayacak mı? Gerçekte de Breuer’in öğrencisi olan Freud’un daha genç ve toy zamanları anlatılmaktadır. Breuer kendi düşüncelerini Freud’a anlatmakta ve Freud da kendi düşüncelerini Breuer’e aktarmaktadır. İşin en heyecan verici kısmı olan tedavi süreci ile kendinize katacağınız birçok şey bulacağınıza inanıyorum. Tüm bunların varoluşçu psikoterapist İrvin YALOM’un kaleminden çıkmış olması kitabı ayrı ilgi çekici kılmaktadır.
Ben okudum beğendim sizlere de tavsiye ederim.
Merve KOLUÇOLAK