OKULLARDA "SİBER ZORBALIĞA KARŞI FARKINDALIK" PSİKOEĞİTİMİ
İlkokul-Ortaokul-Lise için Sunum, Hikaye kitabı, Afiş
Milli Eğitim Bakanlığı, ayrıca UNICEF ile iş birliğinde yürütülen "Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikoeğitim Projesi"ni geçen yıl tamamladı. Bu kapsamda, "psikolojik sağlamlık", "okul temelli psikolojik ilk yardım", "salgın hastalık", "deprem", "sel", "yangın", "çığ", "göç", "intihar ve kayıp-yas" gibi zorlayıcı yaşam olayları ile "akran zorbalığı" ve "siber zorbalık" konularında da psikoeğitim programları hazırladı.
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in yakından takip ettiği proje kapsamında hazırlanan farklı broşür, afiş ve eğitim materyallerinden oluşan setler, okullara gönderilirken, "siber zorbalığa karşı farkındalık ve baş etme psikoeğitim programları", 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren okullarda uygulanmaya başladı.
Eğitim programları ile öğrencilerin teknolojinin olumlu ve olumsuz özelliklerini ayırt etmeleri, siber zorbalık kavramını tanımaları ve buna karşı uygun davranışlar geliştirmeleri amaçlandı.
Programda, "siber zorbalık olayları", "siber zorbalık araçları ve uygulamaları", "siber zorbalığın etkileri", "siber zorbalıkla baş etme stratejileri", "siber zorbalık örnek olay analizi", "siber zorbalığa karşı durma" konularında öğrencilerin gelişim özelliklerine göre etkinlikler yer aldı.
Bakanlığın ilkokul, ortaokullara ve liselere yönelik ayrı ayrı hazırladığı psikoeğitim programı, 7-9 hafta süresince uygulanıyor.
Sizde MEB'in Siber Zorbalık hakkında hazırladığı Kitap, Afiş, Broşür, Öğretmen ve Veli Sunuları, Psikoeğitim Programı ve Hikaye kitabını aşağıdan indirebilirsiniz:
SİBER ZORBALIK
Broşürler
Sunular
- Öğretmen Sunuları
- Veli Sunuları
Psikoeğitim Programları
. İlkokul Psikoeğitim Programı
. Ortaokul Psikoeğitim Programı
Hikaye Kitapları
- İlkokul Öğrencilerine Yönelik
[PAGE]
Bu haber toplam 3181 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.