Paloma'dan 5 Farklı Özgün Kitap
Paloma, kişisel gelişim ve psikoloji alanına yeni yaklaşımlar getiren bir yayınevi...
PALOMA'DAN 5 FARKLI ÖZGÜN KİTAP
1) ZAMAN KİTABI - Lesley Alderman
Bir köprü inşa etmek, bir senfoni bestelemek ya da bir milyon dolar kazanmak ne kadar zaman alır? En ideal sevişme süresi ne kadardır? Hastaneye yatmak için en kötü ay hangisidir? Toplantı ayarlamak için en uygun zaman nedir? Zaman kafa karıştırır ve tarafsız ölçüldüğünde çok şaşırtıcıdır. Bazen durur, bazen uçar. Ve bu döngüler halinde ilerler. İçinde bulunduğumuz an gibisi yoktur ama yarın bambaşka bir gün olacaktır. Einstein'dan beri zamanın (ve diğer her şeyin) izafi olduğunu biliyoruz. Şairler onunla boğuşur, bilim adamları onu ölçmekle meşguldür, iş adamlarıysa kementle teslim almaya çalışırlar. Ve hepimiz önümüzdeki sayılı saatleri ziyan etmediğimizden emin olmak isteriz.
Amacı eğlendirmek, bilgilendirmek ve kışkırtmak olan Zaman Kitabı bir şeylerin ne kadar sürdüğü, ne kadar dayandığı ve çeşitli faaliyetlere ne kadar zaman ayırdığımızla ilgilidir. Onu hafif politik bir yanı olan, ilginç ve garip gerçekler koleksiyonu olarak düşünebilirsiniz. Bazı gerçekler ve eğilimlerden (işin politik yanı bu) rahatsız olup kızabilirsiniz. Okurken "Aaa, kimin aklına gelirdi ki?" ya da "Yok canım, mümkün değil!" diyebilirsiniz.
Siz her gün değerli zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?
2) UYUMSUZLUK- Ronald Giphard , Mark Van Vugt
“Uyum” ve “uyumsuzluk” önemli evrimsel kavramlardır. Doğada organizmalar çevrelerine uyum sağlar. Ancak kültürel evrimin işleyiş mekanizması, biyolojik evriminkinden çok daha hızlıdır. Genetik bir değişimin insan DNA’sında sabitleşmesi yüz binlerce yıl sürerken günümüzün modern bilgi toplumunda neredeyse her on yılda bir kültürel evrim geçiriyoruz.
Uyumsuzluk, biyolojimiz ve kültürümüz arasındaki çatışmayı anlatıyor. İnsanların geniş çayırlarda, küçük çaplı topluluklar arasında avcı-toplayıcılar olarak yaşadıkları, insanlık tarihinin ilk birkaç milyon yılı ile çok farklı bir sosyal yapıda rahat yaşamlar sunan Tarım Devrimi’ni ve arkasından gelen Dijital Devrim’i kapsayan 12 bin yıl arasındaki çarpıcı zıtlığı ele alıyor.
Fiziksel ve ruhsal sağlığımız, aşk hayatımız, çocuk sahibi olma ve yetiştirme şeklimiz, yönetilme biçimimiz, iş hayatı ve hatta yaşadığımız gezegen ile diğer canlı türleri de uyumsuzluklardan önemli derecede etkilenir. Hayatımız zihnimizin çalışma şekliyle ne kadar uyumlu olursa mutlu, sağlıklı ve üretken bir hayat sürme şansımız da o kadar yüksek olur.
Homo sapiens adındaki iki bacaklı primatın Taş Devri’nden bugüne geçirdiği biyolojik ve kültürel evrimi bir film şeridi gibi gözlerinizin önüne seren bu etkileyici çalışma, uyumsuzlukların içyüzünü anlayıp, doğurdukları sonuçların farkına varabilmemizi sağlıyor ve uyumu tekrar yakalayabilmemiz için çözüm önerileri sunuyor.
3) KİTAPLARI FAZLA SEVEN ADAM-Allison Hoover Bartlett
Pişmanlık nedir bilmeyen kitap hırsızı Gilkey, ülkenin dört bir yanındaki kitapçılardan bir servet değerinde nadir kitaplar çalmıştır. Ancak çoğu hırsız para kazanma amaçlı hırsızlık yaparken, Gilkey bir sevgi uğruna çalar: kitap sevgisi. Kendini göreve adamış ‘bibliyohafiye’ Ken Sanders da onu yakalama konusunda belki de Gilkey kadar takıntılıdır. Bu ilginç kedi-fare öyküsünü merak,
sezgi ve mizah unsurlarıyla harmanlayan Allison Hoover Bartlett, okuyucuyu kitaplara karşı beslenen fanatik şehvet dünyasının derinliklerine daldırıyor ve insanları sevdikleri bir kitabı ele geçirmek için her yolu mübah görmeye neyin ittiğini inceliyor.
Gerçek bir suç hikâyesinin, insanların kitaplarla kurduğu samimi, karmaşık ve bazen de tehlikeli ilişkinin, nadir kitap dünyasının ve bu kitapları satan, biriktiren ve çalan insanların öyküsü.
İlgi uyandırıcı bir gerçek suç öyküsü.
The Washington Post
Kitapları Fazla Seven Adam, tatlı kaçık bir üçkâğıtçının çevirdiği kredi kartı sahtekârlıklarının sürükleyici öyküsü ama aynı zamanda koleksiyon yapma dürtüsüne dair bir meditasyon ve antika kitap satıcılarının gösterişli ve birbirine sıkı sıkı bağlı
dünyasının muhteşem bir tanıtımı.
Michael Dirda, Pulitzer ödüllü eleştirmen; Classics for Pleasure ve An Open Book kitaplarının yazarı.
Kitaplara duyulan sevginin bazen öldüren cazibeye dönüşebildiği tuhaf, takıntılı bir dünyaya büyüleyici bir yolculuk.Simon Worall, The Poet and the Murderer kitabının yazarı Bartlett’in kitabı, kitapların meditasyon ve arzu nesnesi, hatıraların mihenk taşı ve neredeyse sihirli güçler taşıyan muskalar oldukları bir dünyayı didik didik araştırıyor.
The Boston Globe
Bibliyofillik/bibliyomani dünyasına yaptığı muhteşem katkıdan ötürü Allison Bartlett’e şapka çıkarıyoruz. John Gilkey ile ‘bibliyohafiye’ Ken Sanders’ın hikâyesi, mutlaka anlatılması gereken bir hikâyeymiş; Bartlett de bunu zarafetle ve sağlam bir
biçimde yapmış. Gerçekten çok başarılı.
Nicholas A. Basbanes, A Gentle Madness kitabının yazarı
4) ESKİMOLAR BEBEKLERİNİ NASIL SICAK TUTAR? Mei-Ling Hopgood
Nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiği konusunda herkesin kendine has görüşleri olsa da, iyi ebeveyn olmak çok evrensel bir kaygıdır. İnanç, din ve kültürlerdeki büyük farklılıklarına rağmen, çoğu toplumda anne babalar ve bakıcılar ortak bir isteği paylaşır: Yaşadıkları gerçeğin içinde gelişip başarıya ulaşabilecek çocuklar yetiştirmek.
Hiçbir kültür ebeveynlik konusunda her bakımdan en iyi olduğunu iddia edemez; her birinin tartışmaya katkı sağlayacak bilgelikleri vardır. Çinlilerin tuvalet eğitimine ne kadar erken yaşta başladığını, Fransızların çocuklarıyla yemek üzerine nasıl konuştuklarını, Lübnanlı-Amerikalı geniş ailelerin çocuklarına metodik olarak birbirlerine bağlı ve karşılıklı sorumlu hissetmeyi nasıl öğrettiklerini okuyunca, çocuk yetiştirme konusundaki bakış açınızı genişletebilir, bilgi ve alışkanlıklarınızı sorgulayabilirsiniz. Çocuk yetiştirmenin tek bir mükemmel yolu olduğu düşüncesinde ısrar edip kendimizi kapamak yerine bebeğimizi uyutmanın, taşımanın, beslemenin birden fazla iyi yolu olduğunu bilmek bizi rahatlatabilir.
"Hopgood'un kitabı araştırma, gözlem, röportaj ve kişisel deneyimin güzel bir karışımı… Ebeveynlik giderek küreselleşmesine rağmen varlığını koruyan ve genel kanılara ters düşen birçok çocuk yetiştirme yöntemine okurlar gülecek, hayret edecek ve derinlemesine düşünecek."
-Publishers Weekly-
5) BEBEK SAVAŞLARI- AİLE ÇATIŞMASININ DİNAMİKLERİ-Robin Baker , Elizabeth Oram
Evrimsel biyoloji aile yaşantısının karanlık sırlarını aydınlatıyor:
Bebek Savaşları
Ana babalık neden bıçak sırtında gitmelidir? İnsan üremesinin bu kadar eski ve temel özelliği olan bir şeyde neden bu kadar çok potansiyel problem olmak zorundadır? Evrimin sabah bulantılarıyla ne ilgisi var? Bebek ağlamasının stres yaratan sesiyle? Kardeş rekabetiyle? Çocuk taciziyle?
Bu ilgi çekici kitap, aile yaşantısının karanlık sırlarını aydınlatıyor ve onları dürüstlükle ve önyargısız ele alınabilecekleri şekilde açıklığa kavuşturuyor.
Evrimsel biyoloji, insanların ne düşündükleri, söyledikleri ya da hissettiklerinden ziyade gerçekte ne yaptıklarıyla ilgilidir. İnsanın seks yaşantısının evrimsel biyoloji açısından açıklandığı çok satan Sperm Savaşları kitabının da yazarı olan Dr. Robin Baker, Bebek Savaşları’nda özellikle insanların davranışlarının üreme başarılarını nasıl etkilediğini çarpıcı örnek ve açıklamalarla inceliyor.
Ne çocukluk ne de ana babalık kolaydır ve zaman zaman en huzurlu ailelerde bile günlük hayatın stresleri ve baskıları yüzeye çıkar. Aslında, bazı insanlar için, aile hayatı bir savaşı yönetmekten başka bir şey değildir. Az ya da çok, bebekler bütün ailelerde savaş anlamına gelir!
Bu haber toplam 6216 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.