Timaş Yayınları 5 Farklı Psikoloji ve Gençlik Kitabı
Timaş Yayınları 2018 yılı psikoloji ve gençlik kitapları...
TİMAŞ YAYINLARI 2018 YILI PSİKOLOJİ VE GENÇLİK KİTAPLARI
1) Beynimizin Parmak İzleri
Beynimizin duyguları nasıl kurguladığına dair bütün bildiklerimizi yerle bir eden devrim niteliğinde yepyeni bir keşif!
Duygular neden kendiliğinden oluyormuş gibi hissettirir? Mantık hep söylenegeldiği gibi duyguları turboslot giriş gerçekten de kontrol eder mi? Duygular hastalıkları nasıl etkiler? Çocuklarınızı duygusal açıdan nasıl daha zeki hale getirebilirsiniz? Beynimizin Parmak İzleri tüm bu sorulara ve daha fazlasına cevap vererek bu konuda yapılan en son araştırmaları; zihni, beyni ve duyguyu konu edinen bu yeni bilimin merak uyandıran pratik uygulamalarını gözler önüne seriyor.
“Lisa Barrett duygularımızın sadece doğuştan gelen şeyler olmadığının yanı sıra beynimizin hislerimizi nasıl bir bulmaca gibi birleştirdiğini ve bu sürece nasıl katkıda bulunduğumuzu çok açık ve anlaşılır bir dille anlatıyor. Bu kitap bizlere çok ilgi çekici bir hikâye sunuyor.”
– JOSEPH LEDOUX, Anxious ve Synaptic Self kitaplarının yazarı
“Daha önce hiç duygularınızın nereden geldiğini merak ettiniz mi? Duygu psikolojisinde dünya çapında bir uzman olan Lisa Barrett, hisler ve bu hislerin perde arkası için açıklayıcı bir kılavuz hazırlamış bizlere.”
– ANGELA DUCKWORTH, Grit kitabının yazarı
“Beynimizin Parmak İzleri, son teknolojiyle yürütülen sinirbilim çalışmaları ve günlük duygularımızı kusursuz bir biçimde birleştirerek sahip olduğumuz duygusal hayatımızı şekillendirme yöntemlerine dair yapılmış etkileyici, bilgilendirici ve merak uyandıran bir analiz. Böylesine önemli bir kitabı okuduktan sonra duygulara dair düşünceleriniz asla aynı olmayacak.”
– DANIEL L. SCHACTER, Hafızanın 7 Günahı kitabının yazarı
“Beynimizin Parmak İzleri’ni okuduktan sonra duygulara dair görüşleriniz asla aynı kalmayacak. Lisa Barrett, cinsiyetçi klişelerle savaşmak ve daha iyi politikalar ortaya koyabilmek adına yepyeni bir çalışma alanının kapılarını aralıyor.”
– ANNE-MARIE SLAUGHTER, Unfinished Business kitabının yazarı
2) Genciz Biz
“Elinizdeki bu kitabı inceledikten sonra gençlerin, yakınlarının ve gençlere emek veren herkesin ‘Hah işte!’ diyeceklerini tahmin ediyorum.
Genciz Biz’de gençlerin psikolojik önceliklerinden sınav stresine, bağımlılıktan eğlence kültürüne, düşünce teknolojisinden medikal bakışa kadar önemli konular arasında kalem oynatan bir yazar görüyoruz. Kâh bilim insanı, kah kanka, zaman zaman baba, zaman zaman gençlerle birlikte oyun oynayan psikolog portresi oldukça empatik ve şiirsel olmuş.
Psikolog Orhan Gümüşel 1990’lı yıllardan bugüne aramızda ve takımımızın iyi bir elemanı. Bu kitabı yazmakta çok geç bile kaldı. ‘ÖSS kazandıran psikolog’ olarak tanıdığımız Orhan’ın kaleminin bu derece akıcı ve güçlü olacağını tahmin etmiyordum; kendisini gönülden kutlarım.
Gençlerin ruh halini en iyi şekilde yansıtan akıcı üslup kitabı zevkle okunur hale getirmiş. 12-22 yaş grubu ile çalışanlara ve ebeveynlere yeni ve yerli, akıcı ve neşeli bu eseri kitapseverlere kazandırdığı için Orhan Gümüşel’e teşekkür ederim.”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
3) Kör Baykuş
20. yüzyıl modern İran edebiyatını kuran yazarlardan Sadık Hidayet’in ‘Kör Baykuş’ adlı romanı dünya edebiyatında bir başyapıt olarak değerlendirilir. ‘Kör Baykuş’, İran edebiyatında romana bağımsız bir tür olarak yeni bir estetik değer kazandırdığı için tarihsel bir öneme sahiptir. Sadık Hidayet, eserlerinin önemli bir kısmının odağında yer alan ölüm ve intihar düşünceleriyle, kâbuslarla dolu bunalımlı bir dünya içinde yalnızlık, gerçeklerden kaçış, boşluk duygusu ve ölüm gibi temel izlekleri sürdürür.
Kafka, Poe, Çehov, Rilke gibi yazarlara yakın olan Sadık Hidayet, yarattığı yazınsal evrende çoğu zaman düşlerle gerçekleri bir arada işler. Kör Baykuş, zaman kavramının sekteye uğradığı; geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanın iç içe geçtiği; gerçeklerle düşlerin karışıp kahramanların birbirine dönüştüğü özgün bir masalsı anlatıdır. Bu masalsılık yer yer gerçeklere dokunarak yazarın yaşamına ve birtakım kültürel kodlamalara açılır. Sadık Hidayet’in başta ‘Kör Baykuş’ olmak üzere birçok eseri, yapısalcı, psikanalitik, sosyolojik, feminist okumalara açık; yoğun, derinlikli ve zengin metinler olarak dikkat çeker.
4) Şifreli Dosyalar
Dedektif Milas, asistanı süper zekâ Engin Ar ve ‘Şifreli Dosyalar Ekibi’ iş başında!
Bir maktulün son anlarında katiliyle oyun oynaması mümkün mü? Bu kişi çok zeki bir matematik öğretmeniyse, evet mümkün...
İntihar süsü verilmiş gizemli bir cinayet, şifreli notlar, çözülmeyi bekleyen zekâ oyunları ve çok daha fazlası!
Dedektif Milas’tan önce şifreli soruları çözüp katili bulabilir misiniz? Öyleyse zekânın galip geldiği, şifrelerle örülü bir dünyaya davetlisiniz!
5) Dervişin Safa Defteri
Dinle sözümü sana direm özge edâdır
Derviş olana lazım olan aşk-ı Hüdâdır
Derviş; istidadı, şevk u zevki ve en önemlisi “izni” varsa nefs mertebelerinde seyreder, terbiye ve tezkiyesini kazanır; ilâhî tecellîlere mazhar olur. Mahlûkatın en şereflisi olduğunun idrakine bireysel tecrübeleriyle varır, daha doğrusu bu yolda cehdeder. Ardından ezkâra, evrada, semâya durur. Hamlıktan pişme, pişmekten de yanma yoluna geçer, halk içinde Hakk ile görüşme olarak tabir edilen “halvet der encümen”i deneyimler ve anlar ki vakit, bu lütufların safâsını sürme vaktidir.
Dervişin Safa Defteri, ömrünü tasavvuf yolunun fakîri olmaya adayan Mim Kemâl Öke’nin Mevlânâ Celâleddin Rûmî Hazretlerinin eserlerini bütüncül bir bakışla, eserlerde üzerinde durulan süreçlere, kavramlara ve yaklaşımlara odaklanarak incelediği “Yedi Meclis”ten oluşmakla birlikte Hz. Mevlânâ’dan bir ilmihal teşkil ediyor. Bu bağlamda, İslam’ın beş şartını, iman esasları ile şer’î açıdan incelerken eserin öz suyunu “sûfî gözüyle şeriat” olarak ortaya koyuyor.
Tasavvuf bir hal ilmidir ve eşref-i mahlûkat olan insanın Allah tarafından anbean çekip çevrilen kalbine dair bu ilim, yüzyıllar önce Hz. Mevlânâ’ya bahşedilmiştir. Mim Kemâl Öke, işte bu kalbin merkezi olan İslam’ın beş ana sütununu Hz. Mevlânâ’nın eserlerinden damıttığı zarif ve nüktedan bir üslupla aktarıyor.
Öyleyse bu kitabın –insan kitabının- gönül sayfaları, yukarıdaki niyaz ilâhîsinin izleyen beyitlerinde terennüm edilen semâ-safâ irtibatının günümüzün rasyonalite ve absürtlük karşıtlığıyla kurgulanmış dünyasında, şeriat ve hakikat hasreti çekip marifete vâsıl olmayı dileyen nice kalbe ilham olması niyetiyle açılıyor.
Âşıkın nesi var ise Maşuk’a fedâdır
Semâ safâ, cana şifâ ruha gıdâdır
Bu haber toplam 8728 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.